Om upphovsmakarna

 

Vi som arbetar i projektet heter Ingrid Hedman och Ylva Bergman och är kollegor på tidningen Skärgården. Vi besitter båda en lång journalistisk erfarenhet och kompetens efter många år i yrket och har en gedigen kunskap i skärgårdsfrågor genom vårt mångåriga arbete på tidningen. Tack vare detta arbete har vi även skaffat oss ett stort kontaktnät på öarna och ett gott anseende bland såväl den fastboende som fritidsboende skärgårdsbefolkningen. 


Ingrid Hedman (författare)

Ingrid har arbetat som journalist sedan mitten av 1990-talet och blivit publicerad i såväl dags- som fack- och veckopress. Hon har även varit verksam inom film- och TV-branschen som dokumentärfilmare och researcher. Hon har en masterexamen i visuell antropologi från Goldsmiths College och är författare till två facklitterära böcker - "Hela världen på min soffa" (Carlsson förlag 2013) med porträtt av utländska turister i Stockholm samt antologin "Tjejerna mot strömmen" (Periskop förlag 2003). De senaste åren har Ingrid frilansat som reporter för tidningen Skärgården. Med en barndom på ön Särsö och perioder av både fast- och fritidsboende på Blidö har hon ett brinnande intresse för samhällsutvecklingen och människors levnadsöden i Stockholms skärgård.


Ylva Bergman (fotograf och författare)

Ylva är utbildad bildjournalist vid Nordens Fotoskola. Hon arbetar både som frilansande fotograf och som fast anställd reporter för Tidningen Skärgården sedan 2017, samt med egna projekt. Tidigare har hon även jobbat som fotograf för StockholmDirekt och för Dagens Arbete. Ylvas bildreportage har visats i flera olika utställningar på Fotografiska muséet, Arbetets museum i Norrköping, Galleri Kontrast i Stockholm och på Hänkelhuset i Gustavsberg. Hon har även fotograferat bilderna till boken "Skogen Berättar" (LL Förlag 2017). Ylva bor själv på Värmdö, har vistats i skärgården sedan unga år och har god kännedom om öarnas frågor, samt ett gediget kontaktnät.